Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Citaat van de dag
Uit: 'De Vijf op de Smokkelaarsrots':

"Pas op! Daar heb je Block!" zei Roetje opeens, haast fluisterend. "Helemaal geen notitie nemen van Tim! Als hij ons komt likken of tegen ons aanspringt, moeten we net doen, of we hem proberen weg te jagen, alsof het een loslopende hond is!"
Zij deden allen, of ze Block niet opmerkten en tuurden aandachtig naar de uitgestalde artikelen van een winkel. Tim, die een verwaarloosd gevoel kreeg, drong zich tegen George aan en wilde haar pootjes geven, om te maken, dat ze notitie van hem nam.
"Naar huis, hond, ga je naar huis!" schreeuwde Roetje en sloeg naar de verbaasde Tim. "Ga je weg! Je mag niet met ons meelopen! Wil je wel eens naar huis gaan?"
Timmy dacht, dat het een soort spelletje was. Hij blafte vrolijk en liep om Roetje en George heen, terwijl hij hen om beurten likte.
"Naar je huis, hond!" gilde Roetje weer en sloeg hem hard weg. Toen kwam Block naar hen toe, zonder enige uitdrukking op zijn gezicht. "Hebben jullie last van die hond?" vroeg hij. "Dan gooi ik hem wel met een steen, tot hij weggaat."
"Je waagt het niet, hoor!", zei George onmiddelijk. "Ga zelf naar huis! Ik geef er niets om, al loopt die hond met ons mee. Het is wat een lief dier!"De Vijf op de SmokkelaarsrotsTerug naar beginpagina
Anno 2008
Pages created by nanny